Csillagászati megfigyelés – házhoz megy

 

A tized áras jelentkezés
2018. 02. 28-án lezárult!
 A sorsolás megtörtént!
Nevek az oldal alján!
A szerencsés jelentkezett:
Gajár Sándor – Budapest
(Lista 2. hely)

Gratulálunk!

 

 

Leírás

Megosztási lehetőségek

Ajándékozza meg Magát csillagászati megfigyeléssel, és mi felkeressük egy csillagászati távcsővel, amivel csillagász-találkozókon szoktunk csoportos bemutatásokat végezni

Házhoz jövünk!

A csillagászati bemutatás mintegy 90 percig tart, csak felhőtlen égbolton, legalább 2 órával a naplemente után. Akár az iskolába, vagy más megfelelő megfigyelőhelyre (a lehető legkisebb fényszennyezéssel) eljövünk, hogy bemutassuk a bolygókat, Holdat (amennyiben épp fenn van), csillagokat, ködöket és halmazokat. Amennyiben az időjárás a megbeszélt időpontban kedvezőtlenül alakulna (például felhős), akkor egy másik időpontot beszélünk meg mindaddig, amíg az időjárás lehetővé teszi a csillagok bemutatását. A StarParty alatt válaszolunk a kérdésekre is, amennyiben választ tudunk adni (de filozófiai fejtegetésekre nem válaszolunk). Különösen a következő témákban várjuk kérdéseiket: csillagászati tájékozódás (melyik csillag, illetve csillagkép hol található), Müszertechnika (hogyan állítsam be a távcsövet?), és persze az éppen megfigyelt objektumnak is elmondjuk a tudományos jellemzőit (milyen távol van, mekkora kiterjedésű, mik a fizikai paraméterei).

Hány ember vehet részt?

Ahhoz, hogy ki tudjuk választani a megfelelő távcsövet, kérjük tudassa velünk, hogy hány ember venne részt a bemutatáson, milyen az átlagéletkoruk (iskolai osztály, csillagászati szakkör, baráti kör, vagy csak egy személy, van-e már távcsöve) és melyik csillagászati terület érdekelné a leginkább (általános bemutatás, vagy speciális témák, mint pl. a Hold kráterei és felszíni alakzatai, esetleg összehasonlítás egy másik távcsövel, vagy éppen extragalaktikus objektumok, vagy a gimnáziumi tananyaghoz kapcsolódó gyakorlat, stb.)

Eredeti ára: 45 000 Ft., tized ára: 4 500 Ft.

Honlapunk: https://lacerta-optics.com


A tized áras jelentkezés
2018. 02. 28-án lezárult!
A sorsolás megtörtént!
A szerencsés jelentkezett:
Gajár Sándor – Budapest (Lista 2. hely)

Gratulálunk!

Nyertes, illetve nyertes jelölt(ek) – voltak:


Megosztási lehetőségek
  • 69
    Shares

További információk

Megyében

Pest Megye

Országban

Magyarország

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

„Csillagászati megfigyelés – házhoz megy” értékelése elsőként

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Érdekelhetnek még…